dilluns, 21 de novembre del 2011

Principals figures

James Brown va nèixer el 3 de maig a Carolina del Sud, amb la seva família, en una barraca a Barnwell. Ell ve d'una família pobra d'un barri marginal. Per culpa d'això va tenir que treballar de tot des de molt jove.
Abandonat per la seva mare ell va decidir anar a viure amb el seu pare, que treballava a una fonda, que tambè funcionava com un establiment on treballaven prostituts o prostitutes, un prostíbul.

Brown, no va poder rebre una bona educació i intentava sobre viure rentant sabates, recollint cotó o robant peces de cotxes.
Quan tenia 20 anys ja l'havien acusat de robatori a mà armada i el van condemnar a entre 8 i 16 anys de presó. Als 3 anys el van alliberar per bona conducta, però va tenir que passar tres anys més en un reformatori.

A partir d'aquell moment va ingresar a un grup de gospel i va començar a fer-se famos, i a treure grans éxits.
L'any 1965 treu l'éxit anomenat "Papa´s Got A Brand New Bag", amb el que inicia l'estil de música funky. Més tard l'any 1967 treu una altra cançó anomenada "Cold Sweat".
Forma part de grans grups de múscia com per exemple, The Flamous Flames o The Pacemakers que els hi dirà The JB's. Amb aquest últim grup profunditza més el ritme i el so, i fan que sigui un ritme encara més ballable.

Anys més tard torna a ser acusat, però aquest cop per consum de drogues. Va ser condemnat a 6 anys de presó dels quals sols en va complir 3. L'any 1996 mort la seva dona i postariorment l'acusen a ell de maltractar-la.
Es lliberat desprès de pagar molts de diners.
Brown mort el dia 25 de decembre de 2006, a Atlanta, a causa d'un infart, a l'edat de 73 anys.







George Clinton (Kannapolis, Carolina del Nort; 22 de juliol de 1941) va ser un gran prodigi del funk. Ell va formar els grups "de Parliament" i "Funkadelic" d'on posteriorment es treu el nom P-Funk que serveix per descriure la música que feien aquests grups.
Més tard George fa el seu primer treball en solitari que s'anomena "Computer Games".
Segueix tenint éxit i col·labora amb diferents grups per la producció d'àlbums, com per exemple "Red Hot Chili Peppers".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada